Knjižnica

Knjižnica

Knjižnica FZVCE s svojim delovanjem podpira študijski in raziskovalni proces. Namenjena je študentom, visokošolskim učiteljem in drugim visokošolskim sodelavcem. Knjižnično zbirko sestavlja literatura s področja zdravstvene nege, medicine, psihologije, družbenih in naravoslovnih ved. Gradivo za izposojo je dostopno v prostem pristopu, postavljeno po sistemu UDK. Knjižnica omogoča uporabnikom dostop do različnih podatkovnih zbirk na spletu.
 
Izposoja: 
Ponedeljek, torek, četrtek: 13.00-15.30, sreda 13.00-16.00
 
Po predhodnem dogovoru je obisk knjižnice možen tudi izven uradnih ur.
V času med 12. 7. in 13. 8. 2021 je izposoja gradiva možna po predhodnem dogovoru.
 

Kontakt: knjiznica@fzvce.si
Katalog VZSCE: https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search?db=vzsce

 

IZPOSOJEVALNI ROKI

Knjižno gradivo: 21 dni
Revije: 14 dni
Gradivu, ki ni rezervirano, je možno podaljšati izposojevalni rok še 2 krat. Po tem roku ga je potrebno vrniti. 
 
OBVEZNOSTI UPORABNIKOV

Uporabniki preko sistema COBISS/Moja knjižnica preverjajo seznam izposojenega gradiva in roke vrnitve.
V primeru nepravočasnega vračila se uporabnikom pošlje opomin. Stroški opomina so določeni skladno s cenikom VZŠCE.

Uporabniki so dolžni z gradivom ravnati spoštljivo.

Visoka zdravstvena šola v Celju dobro sodeluje tudi z Osrednjo knjižnico Celje, vsi študenti VZŠCE imajo omogočeno brezplačno članstvo v Osrednji knjižnici Celje, kjer jim je na voljo študijsko in drugo gradivo ter dostop do baz Academic Search Elite, Regional Business News, MasterFILE Premier, ERIC, GreenFILE in Business Source Main Edition ter iskanje po bibliografskih navedbah in povzetkih v zbirkah MEDLINE in Library, Information Science & Technology Abstracts, dostop do e-knjig v zbirki EBSCO eBook Public Library Subscription Collection.

Povezava do Osrednje knjižnice Celje

Povezava do baz podatkov OKC

 

Uporabne povezave

dLib – Digitalna knjižnica Slovenije omogoča enostaven dostop do znanja in kulturnih zakladov (knjig, rokopisov, slik, zemljevidov itd.).

 
DOAJ – Directory of Open Access Journals omogoča prost dostop do polnih besedil člankov kakovostnih znanstvenih časopisov.
 
Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru je zbirka diplomskih,magistrskih in doktorskih nalog s polnim tekstom. V njej najdete tudi nekatere znanstvene časopise in zbirke Univerze v Mariboru.
 
DOAB – Directory of Open Acces Books služi za iskanje in dostop do znanstvenih knjig z vseh področij, ki so prosto dostopne bralcem. Omogoča dostop do celotnih besedil skoraj 30.000 znanstvenih knjig 390 založnikov.
 
Nacionalni portal odprte znanosti – Dostop do znanja slovenskih raziskovalnih organizacij

Iščite po spletnem mestu

Skip to content